Introductie

Coaching

Coaching is een vorm van hulpverlening waarbij begeleiding bij werk, opleiding, sociale contacten, opvoeding, en/of relatie centraal staat. De nadruk ligt daarbij op het veranderen van je gedrag en gezamenlijk zoeken naar oplossingen voor concrete resultaten.
Een coach helpt je je doelen vast te stellen en te bereiken. Dit wordt gedaan door middel van het voeren van gesprekken en eventueel het doen van oefeningen of trainingen. Een coach motiveert je en moedigt je aan om jouw doelen ook echt te bereiken.
Coaching kan de helpende hand bieden voor iedereen die meer uit zijn leven wil halen en voor iedereen die op zoek is naar nieuwe uitdagingen in zijn leven.

Counseling

Counseling is een vorm van hulpverlening of begeleiding voor privé situaties. Als je een probleem hebt en er niet alleen uitkomt dan kan een counselor je daarbij helpen. Een counselor kan je helpen als je een probleem hebt waarmee mensen uit je eigen omgeving je niet kunnen helpen, of als je een probleem hebt dat je liever niet aan je allernaasten vertelt.
Counseling kan helpen bij emotionele problemen, stress, relatieproblemen, angsten, fobieën, verliesverwerking of moeilijkheden die je ondervindt in het contact met andere mensen. Door counseling krijg je meer inzicht in jezelf en hoe je met problemen of tegenslagen om kan gaan.